BERITA TERGEMPAR EHEM EHEM EHEM......

BERITA TERGEMPAR EHEM EHEM EHEM......
Hi All... Hari yang di tunggu dah tiba untuk semua tak kisahlah untuk yang nak EHEM EHEM EHEM ke atau dah ehem ehem hihihi... Rebut peluang ohsom ni cepat2..., PROMO pertama yang mengabungkan pakej-pakej untuk PROJEK KAHWIN OHSOM BAIK PUNYER!!! Haaa cepat2 sebelum 15hb MARCH tau khusus tempahan sepanjang tahun 2014. FUN & VALUABLE... YUMMY & LOVELY

SEASON PROMO

SEASON PROMO
Cepat2 book tarikh anda sebelum ruang tempahan penuh kerana promo yang sgt AWESOME ni... So valuable!!! For detail please SMS/ Whatsapp/ VIBER to 0163453406

Friday, April 11, 2014

BLUEBERRY CHEESE TART DOORGIFT~ ROHAIZA

Doorgift Blueberry Cheese Tart ini menjadi pilhan untuk majlis aqikah yang akan di bawa pulang ke Kelantan (kalau x silaplah...). Jauh tu... Freshly bake & made with the filling inside. Tq Rohaiza...



3 TIER KEK PERKAHWINAN DEWAN TERBUKA FRU BATU 19 ~ HAFEZAH

Sekarang bakal pengantin tidak lagi menunggu musim cuti sekolah lagi untuk melaksanakan majlis resepsi mereka. Kek perkahwinan/ wedding cake ini di tempah oleh Hafezah untuk majlis kenduri 2 adik lelakinya yang dijalankan serentak. Haaa senang & lebih cepat kan... 3 tingkat Buttercream Chocolate Moist wedding cake ini dengan bertemakan warna hijau jade. Almaklum, lately ni trend hijau/ biru jade menjadi pilihan bakal2 pengantin. Agak2 nya warna popular 2014 kot... Tq hafezah for order & happy viewing... :)



3 TIER FONDANT WEDDING CAKE ~ IMPIAN SAUJANA, SAUJANA IMPIAN KAJANG

Alhamdulillah kek perkahwinan 3 tier fondant ini yang bertemakan warna putih, pink & peach selamat dihantar untuk majlis perkahwinan di sebuah kediaman yang besar sungguh di Impian Resort, Saujana Impian Kajang. Kek perkahwinan ini diberikan sedikit sentuhan bling2 exclusive mengikut permintaan tempahan yang dibuat oleh Butik Pengantin Lestari, Pn Ziana... Tq Ziana :) seronok kerjasama antara dua pihak ini. Happy viewing all! For ordering please whatsapp fast okay sayang2...





My original handmade roses, last touch up with the toning...

IRONMAN 3D CHOCOLATE MOIST CAKE ~ KAK YASMIN

Ironman one of movie yang me & my husband never missed to watch at cinema. Memang kami kaki wayang maaa... hihihi. But anyway, this birthday cake was made to celebrate Kak Yasmin son's, Danny Fawzan birthday yang ke- 4. Very handsome boy sebab mak & ayah dia very beautiful & handsome naaa... 3D Ironman Chocolate Moist Cake was delivered safely to Alam Damai, Cheras. Alhamdulillah they like it so much! Tq sis...


4 SERANGKAI BIRTHDAY PARTY ~ KAK ROSLINA PUNCAK JALIL

Hi all, set birthday cupcake ini di tempah oleh kak Roslina dari Puncak Jalil. Haaa mcm dekat je dgn kami :)... Specially to celebrate birthday for Dba, Halil, Aja & Adel. Wah! Tentu meriah & riuh ni... Tq Kak Roslina...



BROWNIES FOR STAFF KENDURI FELDA GLOBAL

Hi all,... kalau u all perlukan special BROWNIES yang so rich chocolate taste inside & moist, kami menghasilkannya dengan resepi tersendiri. Our own recipe... Wait no more to taste it! Brownies 12 in untuk majlis kenduri staff di Felda Global, tq Pn. Suzana for ordering... :)

Almond slice & pumpkin seeds give crunch in your mouth... Nyummy!


Meleleh-leleh coklat ganache tu...

MUFFIN PACK MAJLIS HARI LAHIR

Cuba tgk muffin yang naik mencurah2 gebu tu dgn choc chip yang penuh... WOW! Muffin Choc Chunk Chip in plastic pack untuk doorgift/ door gift di majlis hari lahir.



Tuesday, April 1, 2014

LOVE GARDEN RED VELVET KEK ULANGTAHUN PERKAHWINAN

This special Red Velvet super moist adalah untuk menyambut ulangtahun perkahwinan parents Nana... Special cake ini bertemakan "Love garden" untuk special day " <3 ...="" p="">Untuk yang ada plan untuk menyambut anniversary plan cepat2 ye... :)



P/s : Love is in the air...

Testimoni sharing :)...

BIRTHDAY 3D CANON EOS 7D CAMERA CAKE ~ NANA

I was very excited to make this birthday 3D cake... Why? Sebabnya nak buat se~ real yang mungkin untuk kek harijadi our female photographer Rozek Ruzaini. Kek 3D Camera Canon EOS 7D ni dalamnya Red Velvet special yang secret recipe kami punya tuh... haaa nak tau apa rasa kenalah order maaa... cake ini juga telah travel ke Johor dengan menaiki flight siap kena scan di airport. Haaa siap tanya apa ada dalam ni? "Ini kek special edition..." . Anda mahukan cake special 3D tanya kami insya Allah we will do our best & yang paling best tempah awal2 ye... :) Happy viewing all!


"Photography is the beauty of life captured."
Testimoni sharing...

Miss camera bertemu camera hihihi




DOOR GIFT BUTTERCREAM CUPCAKE ~ BUKIT CHERAS

80pcs/ set of buttercream Choc Moist Cupcake in white window box ini ditempah oleh bos Butik Pengantin Lestari... Theme Soft Blue & Pink untuk doorgift yang cute & exclusive ni... Happy viewing all...



WEDDING CAKE & CUPCAKE ~ ILA NABILA

Asalam & hi all! Tempahan ini oleh Ila untuk her cousin's wedding yang bertempat di sebuah dewan di Taman Maluri. Wedding cake + cupcake choc moist ini bertemakan warna "pink belacan" or also we can called as pink pale hihihi... Happy viewing & untuk tempahan whatsapp ASAP ye... :)





Final touch-up... :)

RED VELVET CUPCAKE ~ SIS MAJDAH

Hi all... how are you guys? Tadaaaa Red Velvet cupcake tempahan oleh my lovely sis Majdah utk dinner/ bbq party. So yummy & creamy topping cream cheese... Happy viewing all :)



Tuesday, March 4, 2014

CHOC CHIP CHUNKY MUFFIN & VANILLA MILKY NUT MUFFIN ~ AMALINAVanilla Milky

Hi all... one of the famous item for doorgifts at Nurgift 'n Bake is our muffin. Tempahan ni oleh Amalina yang suweeet untuk majlis perkahwinan adiknya 400pcs Chocolate Chip Chunky Muffin & 400pcs Vanilla Milky Nut Muffin... Happy viewing... :)

Cuba tengok choc chip tu... so yummmy

Vanilla Milky Nut Muffin with almond flakes in top. Sedap banget!

Tuesday, February 25, 2014

HERBALIFE WEDDING CAKE ~ BUTIK PENGANTIN LESTARI

Jeng jeng jeng... Haaa sekarang ni ramai orang kreatif dalam mengiklankan bisnes yang mereka lakukan. Sebagai contoh wedding cake ini siap request nak letak logo Herbalife lagi... Apa pun pengantin memang kreatif, sambik tetamu yang datang sambil itu juga sempat promote. 3 tier wedding cake telah selamat dihantar untuk majlis perkahwinan di Taman Medan, PJ. Tempahan di buat oleh Butik Pengantin Lestari... Tq to bos Pn. Ziana :)



MINIONS with TIRAMISU CAKE ~ Kak Liana

Hi... actually kek ni buat last dah 2 bulan tapi lupa nak upload sbb snap guna phone hubby masa ni... Patut x perasan picture ni :)... Ordered oleh customer kesayangan saya Kak Liana untuk makan2 bersama family Tiramisu cake yang yummmy2 tu dgn 3D Minions cake topper. Excited lah anak2 kak liana ni hihih... happy viewing all :)




BROWNIES & CHOCOLATE MOIST CUPCAKE DOORGIFT FOR WEDDING ~ SAZLIN KLANG

Hi All... tempahan dari Sazlin UPM menjelang cuti CNY yang lalu... Brownies in Transparent box pack di dalam white box window 1,030pcs & Buttercream Chocolate Moist Cupcake in Cylinder 70pcs... Selamat Pengantin Baru Sazlin & pasangan... :)

Brownies in white window box

Brownies 


Buttercream Choc Moist Cupcake in cylinver

Kotak bertingkek- tingkek...

Friday, February 21, 2014

3 TIER WEDDING CAKE BUTTERCREAM ~ AROHA & AMRAN

Hi all, projek kali ini pula menyiapkan kek perkahwinan 3 tingkat buttercream Chocolate Moist bertemakan silver, putih & merah. Tempahan oleh Aroha ini untuk majlis resepsinya di Kompleks Kraf, Jalan Conlay. Tq Aroha semoga berbahagia bersama suami hingga akhir hayat...





SMS sharing from aroha, tq dear... :)

250pcs DOORGIFT FOR CHARITY ~ LESTER FONG

Hi, ini pula doorgift for charity ordered by Lester Fong. Lester menepah 25opcs cupcake Carrot Cake & Red Velvet... Tq Lester...


Cupcake in white window box include tag & ribbon

Carrot Cupcake with Cream Cheese Frosting

Red Velvet Cupcake with Cream Cheese Frosting

MARATHON 2,800PCS DOORGIFT + 3 TIER WEDDING CAKE IN 3 DAYS

Fuhhhh! Kerja keras bersilat didapur rmenyiapkan tempahan serentak ni... Apapun rezeki dari Allah swt... jangan mengeluh buat saja sehabis baik :). Dalam masa 3 hari Nurgift 'n Bake berjaya menyiapkan total 2,800 unit doorgift siap decoration & packaging serta kek kahwin fondant 3 tingkat. Jalan pun dah macam zombie uuuuuu... Yang pasti segala tempahan dapat disiapkan mengikut jadual yang telah dirancangkan. Alhamdulillah.... Happy viewing all!

Tempahan dari Intan Ameyana utk majlis perkahwinan kakaknya...



200pcs CAKE POP individual pack include tag & ribbon

400pcs Cupcake Chocolate Moist

600pcs Cupcake Red Velvet

Cupcake in white box window include ribbon & tag

Tempahan dari Pn Hasnah (Bandr Kinrara) untuk majlis anak lelakinya...
800SET ~ 800BROWNIES & 800PCS CUPCAKE 2 in 1 Pack include ribbom & tag



Tempahan dari pemilik Butik Pengantin Lestari, Ziana



SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA!!!

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA!!!
Tidak lama lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidiladha ataupun Hari Raya Korban. Tentunya hari itu kita akan mengadakan jamuan bersama2 keluarga untuk bersama-sama merasakan kemeriahan perayaan ini.Di Nurgift tidak sah rasanya kalau Hari Raya tidak disertakan Serunding sebagai pelengkap menu. Makanan yang sedap untuk dimakan bersama ketupan/ nasi impit juga begitu saja. Serunding Terengganu kini berada di KL tanpa perlu anda penat2 kesana... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails